Oldalak

'Bipoláris' lét

2010. július 27., kedd

Kicsit megrekedtem az írással. Periódusokban élek. Kicsit bipoláris beütés... Van hogy hetekig nem nyúlok a bloghoz, aztán meg éjjel-nappal szüttyögök rajta (és rajta kívül is), hogy szinte észrevehetetlen változtatásokkal alakítgassam, fejlesztgessem tovább.
Vajon miért ez a "bipolaritás"? Dualitás. Kettősség. Egy eleve bennem lévő állapot. Nem unikum. Mindennapos.

Ellentétek. Talán ezért rekedek meg sokszor, mert ellentétes dolgokat akarok megvalósítani egyszerre. Vágyom a szabadságot, és a biztonságot is. Vágyom a kreativitást és a művészi létet miközben szabályokkal teli értékrendszer szerint élek, illetve szándékszom élni. Van hitem, de a tömör formákba öntött vallás gyanakvással tölt el... Igénylem a gyökereket, míg a rigid keretek taszítanak és megrémítenek. Elköteleződni vágyom és kötetlennek maradni.

Írok is és nem is. Alkotok, de az eredményt ritkán mutatom. Látszani akarok, mégsem láttatom magam. Tanulok és a már megszerzett tudásra legyintek, azt gondolván (hamisan), hogy azt már mindenki tudja. Elvont fogalmakban és képekben írok, mégis azt remélem néhányan megértik.

Lépek és visszalépek. Ugrok és megkapaszkodom.

De valami forr bennem. Valami készülődik, valami felépülőben van, valami közeleg... Csak fel kell ráznom és emlékeztetnem kell magam. Újra és újra. Minden áldott nap. És merni végre…

0 megjegyzés: